Briti integratsiooniekspert: suurima tõenäosusega ei oska inglise keelt poolakad

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias lõimumisküsimustega tegelev analüütik Omar Khan astus novembris üles Tallinnas toimunud Integratsiooni Sihtasutuse konverentsil.
Suurbritannias lõimumisküsimustega tegelev analüütik Omar Khan astus novembris üles Tallinnas toimunud Integratsiooni Sihtasutuse konverentsil. Foto: Viktor Burkivski/Integratsiooni Sihtasutus

Suurbritannia rassilise võrdõiguslikkuse mõttekoja Runnymede juht Omar Khan rääkis intervjuus Postimehele Brexitist, sellest, miks põlgavad britid idaeurooplasi rohkem kui endistest Ühendkuningriigi kolooniatest pärit sisserännanuid ning kas ja kuidas hoiavad edukad integratsiooniprogrammid ära uusi terrorirünnakuid. 

Analüütik märkis, et Euroopa Liidust lahkumise meeleolud pani Ühendkuningriigis vohama poliitikute valearvestus eeldada, et tolerantsus sisserännunute suhtes kasvab ajaga ning noorem ja haritum põlvkond muudab kogu ühiskonna suhtumist.

- Suurbritannia on Euroopa Liidust lahkumas ja Brexiti läbisurujate peamine argument oli ülekäte läinud sisserändajate hulk – miks jõudis keemispunkt kätte nüüd?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles