Aasta pärast kitsejuustuskandaali on Martin Repinski firma maksuvõlg viiekordistunud

Johannes Voltri
, Tartu ülikooli ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski talle kuuluvas Konju kitsefarmis Ida-Virumaal.
Martin Repinski talle kuuluvas Konju kitsefarmis Ida-Virumaal. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui veel aasta eest olid Martin Repinski ettevõtted Eesti riigile võlgu 1576 eurot, siis nüüd ootab maksu- ja tolliamet osaühingult Konju Kitsefarm ligikaudu viiekordset summat ehk 7852 eurot.

Eile möödus aasta Eesti Ekspressi artiklist, kus ajakirjanik Marian Männi süüdistas endist maaeluministrit ja praegust Riigikogu liiget Martin Repinskit imporditud kitsejuustu müümises mahetoote pähe, maksmata võlgades ning eiratud hügieeninõuetes. Repinski astus lõpuks maaeluministri kohalt tagasi, Marian Männi võitis looga aga Bonnieri ajakirjanduspreemia.

Nüüd, aasta hiljem, ei ole võlgnevused kuhugi kadunud. Ida-Virumaal Toila vallas asuval Eesti suurimal kitsefarmil on lisaks riiklikule maksuvõlale võlad ka mitmete teiste ettevõtete ees.

Lisaks riiklikule maksuvõlale maksab Repinski hetkel tagasi ka 2340 euro suurust võlga krediidihaldusettevõttele Aktiva Finants. Tegu on 2013. aastal tekkinud elektrivõlaga ettevõttele Alexela Energia. Septembri keskel jõudsid firmad Viru maakohtus kompromissile, et Repinski maksab võla tagasi aasta jooksul võrdsete osamaksetega. Praeguseks on kaks osamakset juba tehtud ning võlga järel ligikaudu 2000 eurot. 

Kui aasta eest võlgnes Repinski 3555 eurot kommunaalteenuste eest ka Julianus Inkassole, siis ettevõtte võtmekliendihalduri Andres Kuuse sõnul see enam nii ei ole ning praegu firmal Repinskile nõuded puuduvad.

7555 euro suurune maksuvõlg on see-eest veel Reidi Mööbliäril – ettevõttel, mis veel eelmise aasta novembrini kandis nime Konju Mõisa Talu OÜ ning mille juhatusse kuulus ka Repinski. Praegu kuulub äri riigikogulase emale Roza Nikolajevale.

Eelmisel aastal kuulus Repinskile veel üks ettevõte, Lembitu tänaval asunud Konju Talupood OÜ. Alates 28. septembrist kannab firma nime BSTRMA OÜ, omanikuks on Hongkongi ettevõte JGB Limited ning juhatuse ainukeseks liikmeks Kaug-Idast pärit likvideerija Erza Jane Maranda Gasoc.

Ettevõttel on riigi ees maksuvõlg 315 eurot, maksehäireid (võlgasid) kokku erinevate eraettevõtete ja inkassofirmade ees aga suurusjärgus 3000 eurot – 14 000 eurot. Gasocist kirjutas Postimees alles paar päeva tagasi kui tankistist, kes on Eestis tegevjuhiks enam kui sajas ettevõttes.

Martin Repinski vastas ise kirjalikult, et Konju Talufarmil on see aasta läinud majanduslikult hästi. «Konju Talupood OÜ-ga ma ei ole seotud aasta algusest jaanuarist, kui müüsin firma maha koos kõigi varade ja kohustustega uuele omanikule (endisele elukaaslasele ja Konju talu perenaisele Ksenia Klotškovale),» kommenteeris ta seotust filipiinlasest likvideerijale kuuluva OÜ-ga BSTRMA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles