Eesti aasta auto 2018 on Opel Insignia (4)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Insignia
Opel Insignia Foto: Jan Huebner/imago/Jan Huebner

Ajakirja Tehnikamaailm eestvõttel 18. korda aset leidnud Eesti aasta auto konkursil kaitses mullust esikohta Opel. Kui mullu võttis Astra oma teise esikoha, siis tänavu kuldas Insignia üle oma 2010. aasta hõbeda.

Opel Insigniale pakkus kõige kõvemat konkurentsi Škoda Kodiaq, kolmas koht läks Volvo XC60-le. Esikolmiku selja taha platseerus neljandaks BMW 5. seeria, viienda ja kuuenda koha konkurentsis pidasid vihase võitluse maha Honda Civic ja Toyota C-HR ning lõpuks jäi napilt peale siiski Honda, kirjutab Tehnikamaailm.

Üle veerandsaja auto jäi ju joone alla ning finaali ei pääsenudki.

Opeli seekordne esikoht on tähelepanuväärne ka selle poolest, et tiitli kaitsmine on Eesti aasta auto ajaloos varem õnnestunud vaid korra – kui aastatel 2009 ja 2010 läksid esikohad vastavalt Škoda mudelitele Superb ja Yeti.

Alates 2001. aastat korraldatava Eesti aasta auto konkursi neljakordne võitja on Škoda, kolm esikohta on nüüd Opelil ning kaks Volkswagenil, Peugeot’l ja Renault’l.

Eesti aasta auto 2017

  1. Opel Insignia
  2. Škoda Kodiaq
  3. Volvo XC60
  4. BMW 5. seeria
  5. Honda Civic
  6. Toyota C-HR
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles