USA saadab Lõuna-Koreasse kuus sõjalennukit F-22 Raptor

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA varghävitajad F-22 Raptor.
USA varghävitajad F-22 Raptor. Foto: US AIR FORCE/REUTERS

USA saadab Lõuna-Koreasse kuus sõjalennukit F-22 Raptor, mis osalevad kahe riigi 4. detsembril algavatel ühisõppustel, teatasid reedel meediakanalid.

Lõuna-Korea meedia andmetel paiknevad kõnealused taktikalised varghävitajad tavaliselt Jaapanis asuvas USA sõjaväebaasis. Õppused nimega Vigilant Ace kestavad viis päeva ja seal harjutatakse koos Lõuna-Korea õhujõududega täppislöökide sooritamist.

Põhja-Korea võimud hävitajate saabumisse kindlasti kuigi positiivselt ei suhtu.

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova hoiatas neljapäeval, et USA otsus kanda Põhja-Korea terrorismi riiklike sponsorite nimistusse on "suhtekorralduslik käik", mis võib päädida "katastroofiga" Korea poolsaarel.

"Vastus küsimusele, kas sellised sammud aitavad maandada pingeid on selge: ei, ei aita. Taolised sammud tõukavad (Põhja-Koread ümbritseva) olukorra äärmusesse. See võib lõppeda mitte ainult regionaalset, vaid globaalset mõõtu katastroofiga," lausus Zahharova.

Põhja-Korea kriis tuleb arutlusele ka reedel Venemaal toimuval Vene välisministri Sergei Lavrovi ja Jaapani välisministri Taro Kono kohtumisel.

Pyongyang mõistis kolmapäeval hukka USA otsuse kanda Põhja-Korea terrorismi riiklike sponsorite nimistusse.

"Meie sõjavägi ja rahvas on tulvil raevu ja viha nurjatute gangsterite vastu, kes julgesid kanda meie püha riigi nime sellesse närusesse "terrorismi" nimistusse," tsiteeris Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA riigi välisministeeriumi esindajat.

"Tegemist on tõsise provokatsiooniga ja sanktsioonid ei sunni Põhja-Koread loobuma oma tuumarelvaprogrammist," lisati teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles