Unistuste reisistiil? Mees lendab kuumaõhupalliga mööda maailma ringi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @flyinghighforkids

Viimase nelja aasta jooksul on uus-meremaalane Andrew Parker kuumaõhupalliga mööda ilma lennanud. Mehele pole see lihtsalt lõbureis. Nimelt soovib ta sellega tähelepanu pöörata laste õigusele haridust saada.

Projekt nimega Kõrgelt Lendamine Laste Heaks (Flying High for Kids) sai alguse 2013. aastal kui Andrew hakkas mööda teid ja õhku maailmale ringi peale tegema, vahendas Lonely Planet. Nimelt sõidab ta autoga eri riikidesse ja lendab seal siis kuumaõhupalliga ringi. Sedasi on Andrew lennanud juba rohkem kui 70 riigis.

Andrew kasutab õhupalli peal laste õigustega tegeleva organisatsiooni UNICEF nime ning loodab lennatavates riikides saada suuremat toetust UNICEFile ja nende toetatavale laste haridusele. Samuti vahetab mees eri riikides laste kirjutatud postkaarte, tänu millele saavad lapsed võimaluse leida endale teisest kultuurist pärit kirjasõber.

Mehe sõnul oli tal juba teismelisena idee lennata mingi suurema eesmärgi nimel ning see idee pole teda kunagi jätnud. Ta alustas reisi planeerimist 2010. aastal ning see oli tõeline unistuse täitumine, kui projekt pihta hakkas.

«Ma olen ka varem õhupalliga paljudes riikides lennanud, aga mul pole kunagi olnud võimalust teha midagi sellises mastaabis,» selgitas Andrew. Ta lisas, et see on andnud talle võimaluse jagada oma armastust õhupalliga lendamise vastu ning inspireerida lapsi oma unistusi järgima.

«Paljud lapsed, keda kohtan, pole kunagi näinud kuumaõhupalli. Nende naeratuste nägemine pakub mulle tõelist rõõmu,» sõnas mees.

 

Looking back at my first weeks in Africa. I'm in Rwanda now :)

A post shared by Andrew Parker (@flyinghighforkids) on

Viimastel kuudel on Andrew reisinud läbi Aafrika, külastades Egiptust, Sudaani, Etioopiat, Keeniat, Ugandat, Rwandat, Malawit, Zambiat, Zimbabwet, Botswanat ja Namiibiat ning uuel aastal plaanib ta jätkata teekonda Lõuna-Aafrikasse. Pärast seda saadab ta auto ja õhupalli laevaga Colombiasse, kust hakkab siis Kesk- ja Põhja-Ameerikat avastama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles