Vaata oma gaasiarved kriitilise pilguga üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gaasihind.ee

Täna ostab suurem osa Eesti majapidamistest gaasi kallima hinnaga kui seda müüakse börsil, kuigi tegelik hinnavõit võiks tulla näiteks gaasiküttega elupaigas aasta lõikes märgatav. 

Alexela Energia juhatuse esinaine Maria Helbling rõhutab, et kõige olulisem on mõista, mida nende uus gaasi börsipakett täpsemalt väljendab. „Seal on müüjal väiksem risk, mistõttu marginaal on väiksem ja ka hind peaks tarbijale kokkuvõttes soodsam tulema kui muutuv ja fikseeritud pakettidel. Muutuvat paketti, mis täna on enamikel tarbijatel, võib müüja 30 päevase etteteatamisega iga kell vastavalt vajadusele tõsta.“ Uute börsipakettide eesmärk on aga pakkuda aasta lõikes soodsaimat hinda.

„Eestis on praegu kõige suurem gaasimüüja Eesti Gaas, kes pakub muutuv ja fikseeritud pakette, mille hind pole aga avalik ja on klientide lõikes erinev. Sellega võrreldes on börsipakett igal juhul tarbija jaoks palju läbipaistvam,“ sõnab Helbling ning lisab, et kõik gaasitarbijad peaksid oma arved ja võimalikud pakkumised põhjalikult üle vaatama ning enda jaoks selle parima välja valima. Paketi vahetamine võtab Eestis täna vaid 5 minutit ja pakettide võrdlust saab teha gaasihind.ee võrdlusportaalis.

Alexela hakkas esimesena Eestis pakkuma maagaasi börsihinnaga ning Helblingi sõnul on just läbipaistev hinnapoliitika ja õiglane hind nende jaoks võtmeküsimusteks. Kui gaasil on arusaadav hind, mida on kodulehelt võimalik jälgida, siis saab ka tarbija lõpuks väga hästi aru, miks ja kui palju ta parasjagu gaasi eest maksab.

„Imelik, et gaasitarbijate seas on palju inimesi, kes säästaksid sadu eurosid, aga nad ei võrdle ja vaheta pakkujat,“ imestab Alexela Energia juhatuse esinaine, et inimesed pole seda lihtsat sammu miskipärast veel ette võtnud. „See on kindlaim viis, kuidas oma püsikulusid kontrolli all hoida. Gaas ei ole nagu kanalisatsioon ja vesi, mida pole võimalik valida, vaid nagu elekter, kus valik on igaühe enda kätes.“

Tutvu pakkumiste võrdlusega siin gaasihind.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles