Galerii ja video: Zimbabwe sai kümnete tuhandete silme all uue presidendi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Zimbabwe endine asepresident Emmerson Mnangagwa määrati suurejoonelisel tseremoonial riigi pealinnas Harares presidendiks pärast endise riigipea Robert Mugabe eemaldamist sõjaväe poolt. 

Mnangagwa andis oma ametivande Harare suurel staadionil kümnete tuhandete zimbabwelaste, välisdiplomaatide ja kõrgete riigimeeste ees. Staadioni ümbritsevad snaiprid ja kehtestatud on karmid julgeolekureeglid. See aga ei takistanud kohalike sinna muusika saatel tantsides ja lauldes sisse voolamast.

«Oleme väga elevil ja ootame Mnangagwa suuri tegusid. Oleme väga pikalt diktatuuri all elanud,» ütles 23-aastane Sharon Mauyakufa viidates Mugabele.

Mnangagwa kinnitas riigimeedia teatel ametissevannutamise eel Mugabele ja tea perele, et neile tagatakse maksimaalsed julgeolekumeetmed. « Mnangagwa rääkis eile ametist lahkuva presidendiga ja kinnitas talle ja tema perele, et neile tagatakse maksimaalne julgeolek ja heaolu,» teatas riigimeedia. Teates lisati, et Mugabe osavõtt tseremoonial pole tõenäolise, sest tal on vaja puhata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles