Eesti-Gruusia koostööfilm võitis väärika auhinna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ohtlik ema"
"Ohtlik ema" Foto: Kaader filmist

Ana Urushadze mängufilm «Ohtlik ema» võitis Aasia filmiakadeemia Grand Prix ja parima naispeaosatäitja auhinna. Asia Pacific Screen Awards Academy (APSA) on Aasia analoog Ameerika ja Euroopa filmiakadeemiatele.

Varem on Urushadze esimene täispikk mängufilm «Ohtlik ema» pärjatud Locarno filmifestivalil peapreemiaga võistlusprogrammis Concorsa Cineasti del Presente, samuti võitis film Grand Prix ja Cineuropa eriauhinna Sarajevo rahvusvahelisel filmifestivalil. Film on esitatud Gruusia ametlikuks kandidaadiks Ameerika Filmiakadeemia auhinnale. Film toodeti koostöös Eesti filmistuudioga Allfilm.

«Tegemist on tõsise tunnustusega. See, et nii noor filmitegija APSA-lt kaks preemiat noppis, on märkimisväärne,» märkis filmi üks produtsent Ivo Felt.

Lugu räägib 50-aastasest koduperenaisest Mananast, kes peab valima oma pere ja allasurutud kire, kirjutamise, vahel. Naine otsustab panustada oma unistuse teostamisele, ohverdades end nii vaimselt kui ka füüsiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles