Beebibuum ei lahenda Läti probleeme (4)

Evita Puriņa
, Re:Baltica
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dūzise pere oma Dobele väikelinnas asuva kodumaja ees. Vasakult: perepoeg Kirstaps, ema Agnese, noorim poeg Klāvs, kaheaastane pesamuna Amēlija ja pereisa Kaspars. Pildilt on puudu Riias õppiv vanim poeg Viesturs.
Dūzise pere oma Dobele väikelinnas asuva kodumaja ees. Vasakult: perepoeg Kirstaps, ema Agnese, noorim poeg Klāvs, kaheaastane pesamuna Amēlija ja pereisa Kaspars. Pildilt on puudu Riias õppiv vanim poeg Viesturs. Foto: Reinis Hofmanis

Dūzise pere noorim liige hakkas alles käima lasteaias, kuid jäi taas haigeks. Kuna esimene lasteaia-aasta tähendab, et laps veedab suurema osa ajast kodus, sõltub pere sageli vanavanemate abist. Kaheaastase Amēlija vanemad on siiski palganud ka lapsehoidja.

Kui Re:Baltica saabus külla pealinnast Riiast 75 kilomeetri kaugusel asuvas umbes 10 000 elanikuga Dobele väikelinnas elavale perele, viis ema Agnese oma noorimat last arsti juurde. Pärast arsti juures käiku pani ta Amēlija lõunauinakuks magama ja töötas köögilaua taga arvutiga kolm tundi. Sama kordas ema ka hiljem õhtul.

«Mul on väga head ülemused. Nad ütlesid kohe alguses, et ei loe, kus ma olen, vaid kõige olulisem on, et töö saaks tehtud. Kui Klāvs palub mul viia ta muusikakooli klaveritundi, jooksen ma kontorist pooleks tunniks välja,» ütles Agnese.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles