Kohtla-Järvel tehakse audit kolmele pragudega majale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pragu majaseinas.
Pragu majaseinas. Foto: SCANPIX

Tehnilise järelevalve ameti tellitud audit kolmele Kohtla-Järve Lõuna mikrorajoonis altkaevandatud alal asuvale korterelamule valmib detsembris, kirjutab Põhjarannik.

Augustis saatis Kohtla-Järve linnavalitsus korteriühistute pöördumisest ajendatuna keskkonna- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, samuti tehnilise järelevalve ametile kirja, paludes leida võimalused uurida riigi tasemel Lõuna mikrorajoonis asuvate majade seintesse tekkinud pragude põhjusi. Täpsemalt kahtlustavad elanikud, et altkaevandatud alale ehitatud majad vajuvad ning see võibki seinte pragunemist põhjustada.

Linnavalitsus viitas ka Kohtla valla põldudel altkaevandatud alade piirkonnas viimastel aastatel toimunud mitmele maapinna vajumisele ning sellele, et viimastel aastakümnetel pole Ida-Virumaal altkaevandatud alasid uuritud ega vajumisi seiratud.

Tehnilise järelevalve amet (TJA) asus asjaga üsna kiiresti tegelema. Septembri lõpus käisid ameti esindajad kohapeal majade seisukorraga tutvumas ning lubasid seejärel olukorda analüüsida ja vajaduse korral lisauuringud tellida. Ameti ehitusosakonna nõunik Valmond Mikli ütles tookord, et olukord ei ole rahutuks tegev, majad on tehniliselt rahuldavas seisukorras ning isegi tekkinud praod ei anna põhjust paanikaks.

Mikli märkis, et uuringute käigus võib selguda, et tekkinud mõrad ei ole kaevandustöödega kuidagi seotud. Nüüd rääkis TJA ehitusosakonna juhataja Kati Tamtik, et oktoobri lõpus käisid nende spetsialistid taas kohapeal, et valmistada ette erakorralise ehitiste auditi tellimine. «Välja on valitud korterelamud aadressidel Katse 7, Sinivoore 7 ja Sinivoore 13, millele tellisime auditi. Valimisse arvasime need hooned, millel tuvastati visuaalse vaatluse põhjal enim probleeme. Lisaks arvestasime asjaoluga, et valimis oleksid ehitustehnoloogiliselt erinevad hooned,» selgitas ta.

Korterelamute erakorraline audit valmib Tamtiku sõnul eeldatavasti detsembrikuu teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles