Politsei tabas ööpäevaga 25 joobes juhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Möödunud ööpäeval tabas politsei Eesti eri paigust roolist 25 joobes juhti. 

Kolmel tabatud juhil olid narkootikumide ning 22 juhil alkoholi tarvitamise tunnused.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30-500 päevamäära suuruse rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kaks jalakäijat sai viga

Laupäeval kella 17.25 paiku sõitis 40-aastane naine Tallinnas Telliskivi tänavalt Ristiku tänavale vasakpööret sooritades otsa ülekäigurajal teed ületanud 31-aastasele naisele. Juht toimetas jalakäija Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Laupäeva varahommikul kell 04.44 teatati liiklusõnnetusest Viljandimaal Mulgi vallas Karksi-Nuia linnas, kus seni tuvastamata sõiduk sõitis otsa 17-aastasele alkoholijoobes noormehele. Jalakäija toimetati Viljandi haiglasse.

Politsei paneb kõigile jalakäijatele südamele, et nad pimedal ajal helkurit kannaks. «Maad on võtnud pimedus ning politsei soovitab inimestel üle vaadata, kas neil on helkur olemas. Kui sinul on helkur, siis vaata, kas ka sinu sõber, lähedane, laps ja kolleeg on end säravaks teinud. Pea meeles, et teed ületades tuleb alati veenduda selle turvalisuses,» seisab politsei teates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles