Paavst lendas visiidile Birmasse ja Bangladeshi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA/Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA/Scanpix

Paavst Franciscus lendas pühapäeval oma 21. välisreisile, ta külastab kuue päeva jooksul Birmat ja Bangladeshi.

80-aastase paavsti lennuk startis Roomast Birma suurima linna Yangoni poole kella 22 paiku. Kohale jõuab ta esmaspäeval kell 7.00 GMT.

Paavstil on Birmas kohtumised sõjaväejuhi Min Aung Hlaingi ja riigi de facto liidri Aung San Suu Kyiga. Ta kavatseb käsitleda ka moslemitest rohingjade olukorda.

Alates augusti lõpust on Birma Arakani osariigist Bangladeshi põgenenud üle 620 000 rohingja. ÜRO ja USA on nimetanud Birma armeeoperatsioone rohingjade vastu etniliseks puhastuseks.

Franciscuse abide teatel püüab paavst julgustada leppimisele, dialoogile ja kriisi lahendamisele.

Paavsti missale Yangoni on oodata kuni kolmandikku Birma 660 000 katoliiklasest. Tegemist on katoliku kiriku juhi esimese visiidiga Birmasse.

Bangladeshis on enne Franciscust käinud paavstid Johannes Paulus II (1986) ja Paulus VI (1970). Viimane külastas küll Ida-Pakistani, mis aasta hiljem, 1971. aastal iseseisvudes Bangladeshiks sai.

Bangladesh on 31. riik, mida 2014. aastal paavstiks saanud Franciscus külastab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles