Ida-Virumaal saab jõuluks püsti uus vaatetorn

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsitorm murdis Iisaku vaatetorni maha.
Märtsitorm murdis Iisaku vaatetorni maha. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tänavuse märtsitormiga ümber kukkunud Iisaku vaatetorni asemele kerkinud uus, pisut kõrgem torn saab päriselt valmis detsembri keskpaigas ja peaks püsima 20–25 aastat.

Vana torni asemele uue ehitamisest oli räägitud juba mitu aastat, projekt valmis juba eelmisel aastal, ehitushankeni jõuti tänavu varakevadel, kirjutab Põhjarannik. Uue torni ehitamise kõrval kätkes hange ka vana lammutamist. Napilt nädal pärast hanke väljakuulutamist tuli tellijal hakata selles muudatusi tegema − tormituul oli vaatetorni ümber lükanud, mistõttu lammutustööd teistsuguse sisu said.

«Lammutama ja materjali ära vedama pidime niikuinii, aga kui seda ümber kukkunud torni vaatasime, siis selle koha pealt, kust murdus, oli see päris tüma, nii et püstise torni lammutamisel oleks oht kindlasti suurem olnud,» rääkis ehitaja OÜ Jals Ehitus juhatuse liige Verner Jõgisalu.

Ehituse kõige raskem osa − põhikonstruktsioon − on valmis, teha on veel ülemise osa platvorm ja katus, paigaldada mõned lisadiagonaalid ja piirded.

«Ja alumine trepp − selle jätame nimelt viimaseks, et kellelgi ei tekiks mõtet enne tööde lõppu hakata omapead torni ronima,» ütles Jõgisalu.

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles