1,6 miljonit eurot maksev kinnistu kõnnitee eest?

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kümme aastat tagasi 12 miljoni krooni eest kauni mereäärse kinnistu omandanud Jõelähtme Arendusgrupp pole siiani suutnud tehingu hinda Jõelähtme vallale välja maksta.

2001. aasta lõpus sõlmisid Jõelähtme vald ja ärimees Sulo Nigulile ja tema partneritele kuuluv Jõelähtme Arendusgrupp ostu-müügilepingu kaheksa kaunil rannikualal asuva Laheranna kinnistu ostmiseks. Müügihind oli toona umbes 12 miljonit krooni, kuid hiljem on rannaäärse maa turuväärtust hinnatud 170–250 miljonile kroonile, kirjutas Õhtuleht.

Arendaja, kellel tehing tõotas pea 20-kordset hiigelkasumit, lubas tehingu kümne aasta jooksul tasaarveldada, tehes neile kuuluval kinnistul tee-, kanalisatsiooni- ja muid töid. Tähtaeg kukub selle aasta lõpus, kuid seni pole arendaja oma lubadusi täitnud.

Reformierakonna juhitav vallavalitsus nõustus tähtaja veel neljaks aastaks edasi lükkama, kuid vallavolikogu esimees Art Kuum Kuum näeb Laheranna kinnistu saagas head näidet sellest, kuidas Reformierakond oma sponsoritele valla varasid tasuta laiali jagab.

Vallavanem Andrus Umboja sõnul aga on ajad võrreldes 1999. aastaga oluliselt muutunud ja seoses sellega on otsitud võimalusi lepingute muutmiseks, et arvestada rohkem valla tänaseid vajadusi ja arusaamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles