Dementne vanahärra sai Saksamaal bussipeatuses istumise eest trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus Berliinis.
Bussipeatus Berliinis. Foto: Eckelt/Caro/Scanpix

Saksamaal Düsseldorfis tehti 85-aastasele dementsele vanahärrale väidetavalt trahvi selle eest, et mees istus bussipeatuses, aga ei läinud bussile.

Nüüdseks on linnavõimud hakanud väiteid uurima. Düsseldorfi ametnikud tegid mehele väidetavalt 35 euro suuruse trahvi. Sotsiaalmeedias ringlevate andmete kohaselt on härra 85-aastane ja kannatab dementsuse all.

Mehe sõber edastas trahviteatise tabloidlehele Bild. Sõbra teatel jalutab mees tihti oma 15-aastase koeraga selles piirkonnas ja peatub aeg-ajalt bussipeatuses, et puhata. Seekord oli ta trahvi saanud väidetavalt pärast kaheksa minuti pikkust puhkepausi.

«Ta ei kasutanud ühistranspordisüsteemi märgitud asukohas vastavalt selle eesmärgile ja kasutas seda puhkealana,» seisis võimude poolt edastatud kirjas. See tähendab, et ametnike arvates ei kavatsenud mees bussiga sõita ja seetõttu oli tema viibimine bussipeatuses põhjendamatu. Düsseldorfi linnas on seadustega määratletud see, millal inimesed võivad bussipeatustes istuda.

Kiri laeti üles sotsiaalmeediasse, kus see sai rahva vihase reaktsiooni osaliseks. Siiski pole kindel, kas kiri tõesti väljastati või tegu on võltsinguga.

Düsseldorfi ametlik Twitteri kanal teatas, et kavatsevad olukorda uurida ja kirja autentsuse välja selgitada. Samuti väideti, et kui trahv tõesti tehti, siis see tühistatakse.

Linnavalitsuse kõneisiku sõnul on võimalik, et mehele pingil istumise eest trahvi tehti. Kõneisiku hinnangul võis ametnik arvata, et tegu on kodutu inimese või alkohoolikuga. Samas lisas ta, et kui vanahärra tõesti vaid puhkas, siis oli 85-aastase mehe tegevus loomulikult õigustatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles