Üliõpilase ehmatav sotsiaalmeediapostitus: mina olen Madeleine McCann

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Inglannast üliõpilane Harriet Brookes ehmatas oma sotsiaalmeediapostitusega, milles teatas, et tema on 2007. aastal Portugalis kadunuks jäänud Madeleine McCann, kuna tema silmaiirisel on samasugune tumepruun tähn nagu Madeleine’il.

Samuti on tal jalal selline sünnimärk, nagu kümme aastat tagasi kadunud tüdrukul ning tal on pikad blondid juuksed. 

Brookesi teate juures on fotod nii temast kui Wikipediast pärit fotod Madeleine’ist.

Harriet Brookes
Harriet Brookes Foto: facebook.com

«Niisiis sõbrad. Ma tavaliselt ei usu vandenõuteooriatesse, kuid kui võrrelda minu ja Madeleine McCanni fotosid, siis arvan ma, et olen Madeleine,» kirjutas Brookes.

Madeleine McCann kolmeaastasena (vasakul) ja politsei töödeldud fotol üheksa-aastasena
Madeleine McCann kolmeaastasena (vasakul) ja politsei töödeldud fotol üheksa-aastasena Foto: TERI BLYTHE/AFP/Scanpix

Ta tõi ära fotod nii oma silmast kui jalast, kus on samasugused pruunikad laigud nagu Madeleine’il, allkirjastades need «Tõend A» ja «Tõend B».

Brookesi postitus meeldis 10 000 inimesele, kuid enamik seda lugenutest arvas siiski, et see noor naine ei saa olla kadunud Madeleine McCann, kuna ta on liiga vana.

Madeleine McCann oli kadudes kolmeaastane ja oleks mõne päeva pärast saanud nelja aastaseks. Praegu oleks ta 14-aastane, Brookes on aga 21-aastane.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Brookes teatas hiljem, et ta tegi selle postituse eesmärgiga näha, kuidas inimesed reageerivad.

«Mulle meeldib lugeda ja jälgida inimeste reaktsioone. Oli üsna palju neid, kes ikkagi arvavad, et olen Madeleine McCann,» teatas Brookes.

Briti politsei uurib seni 3. mail 2007 Portugalis Algarves Praia da Luzis majutuskohast kadunud Madeleine McCanni juhtumit. Kümne aasta jooksul on uurijad saanud üle 800 vihje, kuid mitte ükski ei ole viinud lapse leidmiseni.

Uurimise algfaasis olid kahtluse all ka Madeleine’i vanemad Kate ja Gerry McCann, kuid kuna nende vastu ei leitud tõendeid, siis süüdistusest loobuti.

Kate ja Gerry McCann
Kate ja Gerry McCann Foto: ANDREW WINNING/REUTERS/Scanpix

McCannid loodavad, et 2003. aastal sündinud tütar on elus ja nad leiavad ta lõpuks üles. Peres kasvavad veel kaksikud, kes sündisid 2005.

Ei ole teada, mida McCannid arvavad nüüdse võltspostituse kohta, mille mainitakse nende tütart. 

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles