Tartu rühmvõimlejad näitasid USA-s kõrget taset

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rühmvõimlejad VK Janika Mireth (paremal) ja VK Rütmika Perfetto rühmvõimlemise maailma karikaetapil Chicagos.
Tartu rühmvõimlejad VK Janika Mireth (paremal) ja VK Rütmika Perfetto rühmvõimlemise maailma karikaetapil Chicagos. Foto: Erakogu

Rühmvõimlemise meistri- ja juunioride klassi maailmakarikasarja viimane, neljas osavõistlus peeti USAs Chicagos. Sinna sõitnud kaks Tartu rühma tõestasid, et eestlased kuuluvad sel alal maailma paremikku.

Möödunud nädalal sõitsid Chicagosse meistriklassi kuuluv VK Rütmika rühm Perfetto ja juunioride klassis võistlev VK Janika Mireth. Meistriklassis osales üheksa võistkonda, juunioride seas viis võistkonda üle maailma.

VK Janika Mireth tuli kolmandale kohale (33,850 punkti), jäädes alla üksnes kahele Soome rühmale. Selge vahega edestati järgnenud USA ja Kanada rühmi. Mirethis võistlesid Isabel Marie Arro, Maria Eensoo, Keiti Lass, Carmen-Ly Lubi, Rose-Marie Riitsalu, Elis Pauljukaite, Kristin Põder, Elisabeth Rebase ja Kaisa Tamm. Neid treenivad Kristin Laupa ja Helena Puusepp.

VK Rütmika Perfetto jõudis neljandale kohale (33,250 punkti), jäädes napilt alla Jaapani rühmale. Kaks Soome rühma olid ka meistriklassis teistest selgelt üle. Vahetult eestlaste selja taha jäid Itaalia ja Ukraina võistlejad. Perfetto rühma kuuluvad Karmen Õun, Ege Sild, Viktoria Valasevitš, Lisanna Lehes, Lisa-Batricia Karu, Karolin Valdma ja Hanna-Liis Schüts. Rühma treenerid on Liisel Perlin ja Katri Toomsalu.

Tänavuse maailmakarikasarja arvestuses jõudis VK Rütmika Perfetto viiendale kohale ning juunioridest saavutas VK Janika Mireth neljanda koha. Esikuuikusse kuulub aga veel üks Tartu rühm: VK Rütmika Perfetto Juuniorid võitlesid samas edetabelis välja kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles