14 asja, mida lennusaatjad sulle ei ütle, kuigi tahaksid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Paljud inimesed arvavad ekslikult, et lennusaatjate peamine ülesanne on serveerida kohvi, kuid tegelikult on nende esmane ja kõige olulisem ülesanne tagada lennureisi ajal turvalisus. Seetõttu on oluline teada, et lennusaatjad mitte ainult ei ole inimlikku käitumist ära teeninud, vaid iga reisija peaks omalt pooltki üht-teist tegema, et kõigil lend paremini mööduks.

Reader's Digest on kokku kogunud lennusaatjate pihtimused – mis on need asjad, mida nad reisijatele ei ütle, kuid tahaksid?

1. «Tahad mind eriti närvi ajada? Pane oma pagas pagasiriiulisse, kuid jäta see kümme sentimeetrit üle ääre välja pungitama. Seejärel istu oma kohale akna ääres ning oota, et keegi (mina!) sinu loodud füüsikaprobleemi lahendaks.»

2. «Jah, mõnikord on reisijad üle mõistuse ebaviisakad, kuid nende õlle varastamine, vandumine ja lennukist välja hüppamine pole lahendus. Et rahutut reisijat rahustada, tasub end tutvustada, tema nime küsida ja öelda midagi stiilis: «Ma olen olnud teiega viimased neli tundi väga lahke. Miks te minuga nii halvasti käitute?» See tavaliselt võidab teiste reisijate südamed ja mõnikord nad isegi plaksutavad.»

3. «Meil ei ole igas linnas poiss-sõpra. Ja meie mediaanvanus neil päevil on 44.»

4. «Liiga tihti korduv stsenaarium. Ma ulatan teile kohvi ja küsin: «Koort või suhkrut?» Te küsite vastu: «Mida?» Ma vastan: «Koort või suhkrut?» Teie küsite: «Mida?» Kuulge inimesed, mida te arvate, et me teilt pärast kohvi ulatamist küsime? Teie lemmikvärvi?»

5. «Kui te reisite lapsega ja kuulete muudkui kellahelinat, siis palun vaadake, ehk on teie laps see, kes lennusaatja kutsunginupuga mängib.»

6. «Tualetiukse avamine pole mingi tuumafüüsika. Lihtsalt lükka.»

7. «Kui sa pole märganud, siis lennul on lisaks sinule veel inimesi. Ära lõika oma varbaküüsi, norska või toimeta teki all isiklikke asju!»

8. «Kas sa tõesti pead minema vetsu praegu, kui me püüame sajakilose serveerimiskäruga manööverdada?»

9. «Reisijad tulevad pidevalt minu juurde, et teiste reisijate peale kituda. «Kas te saate talle öelda, et ta oma tooli seljatoe üles paneks?» «Ta ei ole nõus käetuge jagama!» Mis ma olen teile, lasteaiakasvataja?»

10. «Kui raske on öelda tere ja head aega? Me ütleme seda päevas 300 inimesele. Umbes 40 vastab.»

11. «Ära togi või raba mind. Esiteks kellelegi ei meeldi saada togitud, aga lennukis on see veel hullem, sest sa istud ja meie mitte, seega tabad sa tõenäoliselt väga isiklikku piirkonda. Sa ei rabaks ju kunagi ettekandjat, kui soovid ketšupit või kahvlit?»

12. «Meid ei huvita, kas sa tahad kuuluda ühe miili klubisse, lihtsalt hoia oma riided seljas. Ja üleüldse, kes otsustas, et see on mingi põnev asi, mida kõik peaks tegema? Vetsudes on kitsas ja räpane.»

13. «Kui sa kuuled, et me otsime arsti või näed meid jooksmas hapniku ja elustamisvahenditega, ei ole õige hetk paluda meil tuua endale uus limonaad.»

14. «Ainus koht, kus sa tohid pissida, on tualettruum. Punkt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles