Lugeja Taavi Aasale: kes kaitseks lasnamäelase huve? (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reidi tee animatsioon
Reidi tee animatsioon Foto: Kuvatõmmis videost

Rekad tuleb linnast välja saada, kirjutab filmimees Enn Säde.

Mis imelik aeg – ka rohelised «puuembajad» rõhuvad Reidi teest rääkides üksnes puudele. Inimesed jäävad kuhugi tahapoole. Ja vastne linnapea ütleb, et teed ei saa kitsamaks teha, sest liiklus sadamast ei poe siis piisavalt kiiresti läbi.

Tulge ometi ükskord lauluväljaku tõusule vanale Narva maanteele või veelgi parem – Smuuli teele, kus mõni päev tagasi loendasin ühekorraga kuus suurt rekat mäest alla tuiskavat. Ju siis jäid laevale hiljaks. Ja seda üle 100 000 elanikuga linnaosas! Röögatu transiitliiklustänav, mõnikord ka rekade öiste peatuste paik (Maxima poe ees). Reidi ei muuda ju midagi, üksnes tõestab niigi teada fakti – mida laiem tänav, seda suurem liiklus.

Kui mõni aeg tagasi esines teles keegi laevastiku esindaja ja rääkis Muuga sadamasse loodud kaubavedude suurendamisest, vist suisa uue kaubalaeva käikuandmisest, oli kohe järgnenud linnapea (siis veel asetäitja) Taavi Aasa keskerakondlikult irooniline kommentaar – ah, see on vaid kümnendik linna sadamat läbivast kaubavoost.

Tule taevas appi – just sellele peaks linnavalitsus rõhuma, et rekad linnast, ka Reidi teelt, välja saada!  Reisisadam peaks jääma reisisadamaks, seda enam, et Muuga sadamasse on investeeritud tõenäoliselt hiigelsummad. Aga Aas: «…kuidas on kaitstud sadama huvid, sest sadamat läbib üha rohkem autosid.» (PM 25.11)

Kuidas on kaitstud lasnamäelase huvid, see ei näikse linnapead enam huvitavat.

Enn Säde, lasnamäelane

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles