Postimees 1929. aastal: vali mind, saad uued pastlad!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastlad. Pilt on illustratiivne.
Pastlad. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ott / Virumaa Teataja.

Ringi ümber kodumaa: valimisvõtted Tõrvas. Tõrva linnas on umbes 60 hoolealust, kes ühe kandidaadi lahedasti volikokku viia võivad, kui nad välja tulevad. Sellepärast on valimiste eel hoolealused hinnas. Iga kandidaat püüab neid enese poole võita, kusjuures isegi raha ja asju lubatakse jne.

Räägitakse ka, et üks praegune linnategelane lootvat kõvasti hoolealuste peale, kes teda «sisse» pidavat aitama. Hoolealused aga teavad, et just praegustel linnategelastel oli summasid omavaheliseks jagamiseks küll, vaesed aga pidid väikeste toetussummadega läbi ajama, sest väikesel linnal ei olevat rohkem raha!

Olgu juure lisatud, et ka läinud linnavolikogu valimised olid vaestele rõõmupäevadeks. Hoolealused said raha, toiduaineid jne. Üks kandidaat andis hoolealustele isegi prii sauna. Teine nimekirja esitaja – nahaparker – oli kõikidele hoolealustele lubanud paari pastlaid, kui nad tema nimekirja poolt hääletavad. Mees aga linnavolikokku ei pääsenud, mispärast ka hoolealused ilma pastaldeta jäid. 28.11.1929

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles