Hobiküpsetajatest Tartu naised pürgivad parimaks pagariks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getter Madison annab saate esimeses osas viimast lihvi veiseliha gurmeeburgerile, mis kohtunikele väga meeldis.
Getter Madison annab saate esimeses osas viimast lihvi veiseliha gurmeeburgerile, mis kohtunikele väga meeldis. Foto: Mardo Männimägi

Kindlasti on palju neid hobiküpsetajaid, kes valmistavad maitsvaid hõrgutisi vaid kodus pere ja sõprade rõõmuks. Tartust pärit loomasõbrast kvaliteediinsener Getter Madison (26) ning Ihastes elav müügijuht Triinu Võsu (44) tegid samuti tänavu suveni süüa vaid ainult kodus ja lähedaste ringis.

Ühel hetkel nad aga otsustasid, et võiks oma oskusi laiemale publikule näidata, ja saatsid kevadel taotluse saatesse «Eesti parim pagar». Nemad on 12 inimese hulgas, kelle žürii valis sadade soovijate seast saatesse osalema.  

Getter Madison koos oma kassi Lucasega.
Getter Madison koos oma kassi Lucasega. Foto: Erakogu

Madison osutus valituks tänu oma täpsusele ja põhjalikkusele. Kuna küpsetamist võib samuti täppisteaduseks pidada, järeldas žürii, et andekal matemaatikul on kõik eeldused eduks olemas. Päikeselise naeratusega Võsu aga võlus  otsustajaid  tehniliste lahenduste ja loomingulisusega. 

Madison võitis esimese saate, kus ta valmistas hamburgeri ja tehnilise ülesandena  nagu teisedki tikrikoogi. Madison tunnistas, et talle meeldib väga kokata, kuid küpsetamisega on ta vähem kokku puutunud. 

Esimene pärmitainas

«Enne kandideerimist polnud ma kordagi isegi pärmitainast teinud. Hakkasin siis katsetama ja sain pärmitainaga heaks sõbraks. Mõtlesin, et küllap saan kuidagi saates hakkama,» rääkis ta. 

Madison ei pea end väga heaks kokaks, kuid on toite, mida ta oskab hästi valmistada, nagu part, supid ja aasia­pärased road.

Söögitegemist alati armastanud ja sõbrannadega tordiklubi korraldav Triinu Võsu soovis saates osaleda eelkõige selleks, et saada teada, mida teised peale pereliikmete ja sõprade tema roogadest arvavad. «Ise võin arvata, et teen hästi, aga soovisin teada professionaalide arvamust,» lausus eelkõige Itaalia kööki armastav hobikokk.

Enne kandideerimist polnud ma kordagi isegi pärmitainast teinud. Hakkasin siis katsetama ja sain sellega heaks sõbraks, rääkis pagarisaates osalev Getter Madison.

Võsu pidas esialgu pagarisaadet kohaks, kus uusi kogemusi saada. Võisteldes aga tekkis hasart aina paremini teha ja saatest saatesse edasi pääseda. Kuna «Eesti parim pagar» läks alles möödunud nädalal eetrisse, ei saa osalejad öelda, kes võidab. Küll aga julgesid mõlemad märkida, et jäid oma sooritusega ise rahule. 

Kuigi saates süvenes hobikokkades tunne, et oskavad hästi süüa teha, ei kavatse nad oma praegust tööd siiski jätta. Getter Madison pole kunagi soovinud kokaks saada, kuna see töö tundub talle väga pingeline. Pigem mõtleb ta sellele, et tulevikus töötada välja päris oma tooteid, mida müüa. 

Võsu arvas, et oma söögikoha avamisega tekiks rutiin ja talle ei meeldiks päevast päeva kümnetele inimestele sama rooga valmistada. 

Ideede generaator

Ta on parema meelega ideede generaator ja eelistab toitu valmistada sobivas meeleolus. «Paljud küsivad, kas ma tellimuse peale ka torti teen. Ma pole ühtegi teinud. Mul peab toidutegemiseks tuju olema, siis tulevad asjad välja,» rääkis ta.

Küll on aga Ihastes elav müügijuht pärast saadet saanud indu, et toidukonkurssidel osaleda. Nii saatis ta sügisel retsepti Eesti parima pudrumeistri võistlusele. Selle võitis ta porgandikrõpsude ja jõhvikatega rukkihelbepudruga. Samuti saatis ta oma tartalettide retsepti projekti Eesti Vabariik 100 heategevusliku retseptiraamatu jaoks ning osutus väljavalituks. 

Ihastes elavale müügijuhile Triinu Võsule meeldib kodus toitudega eksperimenteerida.
Ihastes elavale müügijuhile Triinu Võsule meeldib kodus toitudega eksperimenteerida. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles