Mayweather plaanib jälle pensionilt välja tulla

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather
Floyd Mayweather Foto: Joe Camporeale/USA Today Sports/SCANPIX

Poksituus Floyd Mayweather lõpetas oma karjääri 49 võidu ja ühegi kaotuseta. Seejärel tuli ta suurmatšiks Conor McGregoriga pensionilt välja, sai kirja juubelivõidu, millega kerkis ajaloo edukaimaks poksijaks ja lubas, et see oli raudkindlalt tema viimane lahing. Nüüd kaalub mees juba teistkordselt ringi naasta.

TMZ rääkis Mayweatheri lähikondlastega ning väidetavalt on sportlane hakanud neile rääkima, et mõlgutab mõtteid 51. matši osas. Kes võiks olla 40-aastase mehe vastane või millal see toimuda võiks, pole kellelgi aimugi, aga väidetavalt on Mayweather treenimas nagu oma karjääri tippaegadel.

Poksijal on tagasitulekuks ületada aga üks suur tõke – hetkel pole kergekeskkaalus ühtegi võitlejat, kes oleks temaga kohtumist väärt. Mayweahter on harjunud, et tema matšid toovad sisse summasid poole miljardi dollari ringis ja ükski praegune tipp ei ole nõnda suur tõmbenumber kui temaga megamatšides kohtunud McGregor või Manny Pacquiao.

Loogilisi vastaseid McGregorile oleks kaks. Esiteks võiks ta taas kohtuda McGregoriga, sest UFC sarja juht Dana White on öelnud, et sooviks kätt proovida poksipromootorina ning see matš oleks tema vastavale karjäärile võimsaks avapauguks. Samas oli poksija ja MMA-võitleja omavaheline lahing pigem kiiks, mida inimesed vaevalt teistkordselt näha tahaks – juba esimesel matšilgi oli Las Vegases T-Mobile Arenal üle 5000 tühja istekoha.

Teise variandina võiks Mayweather paar kilo juurde võtta ning astuda järgmises matšis vastu Gennadi Golovkini ja Canelo Alvarezi keskkaalu tiitlimatši võitjale. Aga ka see võimalus on sügavalt spekulatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles