Pagulassõbralik linnapea langes Saksamaal noarünnaku ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altona linnapea Andreas Hollstein koos kantsler Angela Merkeliga.
Altona linnapea Andreas Hollstein koos kantsler Angela Merkeliga. Foto: Michael Kappeler/AP/Scanpix

Lääne-Saksamaal ründas purjus mees eile hilisõhtul noaga Altena linna meeri, teatas Saksa meedia.

Linnapea Andreas Hollstein.
Linnapea Andreas Hollstein. Foto: imago stock&people/imago/Scanpix

Ajakirjanduse teatel astus sakslasest mees eile õhtul Altena kebabirestoranis Andreas Hollsteini juurde, küsis, kas ta on linnapea ning ründas teda siis noaga.

Spiegel Online andmeil oli ründaja 56-aastane ja ta peeti sündmuskohal kinni. Hollstein viidi haiglasse, kuid pääses hilisõhtul koju.

Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaministri Armin Lascheti sõnul lähtuvad julgeolekujõud versioonist, et rünnak oli poliitilise taustaga. Hollsteini tuntakse immigrandisõbraliku poliitika poolest ning Altenat teatakse linnana, mis võttis põgenikekriisi ajal vastu keskmisest palju rohkem põgenikke.

Saksa kantsler Angela Merkel ütles täna, et on rünnakust vapustatud. Rünnaku mõistis hukka ka justiitsminister Heiko Maas.

Hollstein tänas restorani töötajat, kes talle rünnaku käigus appi tuli ja samuti viga sai. «Minu kõrval olid pealehakkajad inimesed ning rõõmustan, et olen jätkuvalt elus,» lausus meer kohalikule meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles