USA eriesindaja: Ukraina konflikti lahendamise osas tehti samm tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi mässulised.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi mässulised. Foto: Irina Gerashchenko/RIA Novosti/Scanpix

USA välisministeeriumi eriesindaja Ukrainas Kurt Volker  ütles eile, et novembris toimunud läbirääkimistel Vene presidendi nõuniku Vladislav Surkoviga astuti Ida-Ukraina konflikti lahendamisel samm tagasi.

«Meie kolmas kohtumine... oli samm tagasi,» ütles Volker usutluses väljaandele Politico.

«Nad (venelased) naasid oma esialgse ettepaneku juurde. Ma ei tea, mis on järgmine samm pärast seda. See võis muidugi toimuda sootuks muudel põhjustel, mis ei ole Ukrainaga seotud, lihtsalt lähtudes meie suhete praegusest seisust Venemaaga. See võis tuleneda presidentide (Vladimir Putini ja Donald Trumpi) kahepoolse kohtumise ärajäämisest,» jätkas Volker.

Kurt Volker.
Kurt Volker. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Surkov ja Volker kohtusid 13. novembril Belgradis, kus arutasid diplomaatilisi pingutusi Ukraina konflikti lõpetamiseks.

«Pole ime, et USA-l ja Venemaal on erinevad kontseptsioonid rahu saavutamiseks, kuid me jätkame ühist tööd selle suunas,» öeldi Volkeri ja Surkovi ühisavalduses, mille avaldas USA suursaatkond Moskvas.

Teates lisati, et alati on olnud vajadus ühitada Minski lepete kohaselt poliitilisi meetmeid julgeolekumeetmetega ning nõustuti, et arutelu tuleb lahti mõtestada ning kaaluda võimalikke edasisi lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles