Jüri Pritšin: eriti tähtis oli Eesti võidus Sten Soku roll

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts, Kregor Hermet ja Martin Paasoja tähistamas eilset võitu Suurbritannia üle.
Janar Talts, Kregor Hermet ja Martin Paasoja tähistamas eilset võitu Suurbritannia üle. Foto: Tairo Lutter

Korvpallitreener Jüri Pritšin oli üks 1300 pealtvaatajast, kes eile Kalevi spordihallis Eesti korvpallikoondise kolmepunktilist võitu Suurbritannia üle oma silmaga nägi.

«Minu jaoks ei olnud see võit üllatus! Me mängisime meeskondlikult. Just nii, nagu meie oma praeguse koosseisuga mängima peamegi. Eriti tähtis oli minu hinnangul see, et Sten Sokk suutis brittide maa-ala kaitse lahti harutada ja seeläbi meile vabu viskekohti tekitada. Aga kõik täitsid oma rolli seekord ära. Martin Paasoja vedas oma kiirusega meie rünnakuid, Janar Talts võitles korvi all kõvasti, isegi nooruke Kregor Hermet tuli mängu ja viskas mõlemad vabavisked sisse,» kiitis Pritsin koondislasi.

Üks kolmest eestlasest, kes eilses mängus punktiarvet ei avanud, oli meeskonna eeldatav liider Rain Veideman.

«Veideman jäi küll nullile, aga see fakt näitab üha paremini, kui hästi kogu meeskond tegutses. Isegi liidri tagasihoidliku mängu korral oleme võimelised Suurbritanniat võitma. Visketabavus meil ju polnudki täna (eile - toim) kuigi hea, aga öeldakse, et rünnakuga võidad mänge ja kaitsega turniire. Mina arvan, et Eesti koondis võib võita oma praeguse mängustiiliga ka nii Kreekat kui Iisraeli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles