Otsepilt: Eesti enesemääramise 100. aastapäeva pidulik istung riigikogus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu peab täna Eesti riikliku enesemääramise 100. aastapäeva puhul piduliku istungi, tähistades sellega 100 aasta möödumist Maapäevast.

Kõnega esineb ja istungit juhatab riigikogu esimees ja EV100 Noorte Maapäeva patroon Eiki Nestor, tervitussõnad ütleb president Kersti Kaljulaid.

EV100 Noorte Maapäeva saadikud kannavad ette ja annavad riigikogu esimehele üle Eestimaa Noorte Manifesti, fraktsioonide esindajad jagavad sõnavõttudes arvamusi manifestis väljatoodud seisukohtadele.

Ette mängitakse katkend Indrek Hirve ja Hardi Volmeri dokumentaalsest telelavastusest «Oma Maapäev» ning esineb noorte segakoor Vox Populi.

Maapäev oli 1917. aastal linna- ja vallavolikogude esindajatest moodustatud Eestimaa kubermangu omavalitsusorgan. 1918. aasta novembrist kuni Asutava Kogu kokkutulekuni 1919. aasta aprillis tegutses Maanõukogu Eesti Vabariigi rahvaesindusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles