Keda peab Alar Varrak Eesti koondise kaheks võtmemängijaks?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hiljuti nii Eesti koondise kui Kalev/Cramo tegemistest eemale jäänud Alar Varrak peab meie rahvusmeeskonna tänasteks liidriteks Janar Taltsi ja Sten Sokku.

Alar, miks Iisraeli ja Suurbritannia mängud erinesid üksteisest nii selgelt?

Meie jaoks oleneb väga palju, kuidas vastane mängib. Iisrael sundis meid rünnakul tegutsema individuaalselt ja nagu lähiminevik näiteks Riia EM-i puhul on tõestanud, kaotab Eesti reeglina sellised mängud. Peale Janar Taltsi pole meil koondises selliseid mängijaid, kes suudaks domineerivalt selg ees korvile mängida. Ja ka tema pole enam esimeses nooruses. Näide: kui Kalevis tekib sarnane olukord, saab palli kiirelt Cedric Simmonsile korvi alla mängida. 

Britid lasid meil rünnakul mängida aga meeskondlikumalt. Suutsime ka ise kodupubliku toel rohkem teravust luua kui võõrsil Iisraeli vastu. Meie jaoks on oluline, et vähemalt neli või viis mängijat teevad hea mängu, siis suudame mängus püsida. Ka Iisraeli mäng võinuks lõpuni põnev olla, kui me paar kaugviset rohkem oleks tabanud. Ja ma ei ütleks, et me seal liiga palju kaugviskeid sooritasime. Kui oled vaba, siis tulebki visata. Lihtsalt sisse ei visanud too päev. Kümnepunktilises eduseisus suurendas Iisrael vahet juba puhtalt enesekindluse pealt.

Kes on täna Eesti koondises võtmemängijad?

Juba aastaid on meie mängu kujundanud Janar Talts ja Sten Sokk. Brittide mäng oli selle ere näide. Nad on mängijad, kes teevad teised enda ümber paremaks. Nii Talts kui Sokk tegid esmaspäeval hea mängu ja Eesti võitis. Talts on hetkel koondises asendamatu lüli oma suuruse, osavuse ja kogemustega. Sokk pole küll individuaalselt kõige osavam, aga oskab mängu juhtida ja kaaslastele võimalusi luua teistest selgelt paremini. Number kahe ja kolme positsioonil on meil valikuid rohkem.

Loe pikemat intervjuud Alar Varrakuga homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles