Kohus mõistis võõrasse tallu tunginud ja enda sõidutamist nõudnud mehele karmi karistuse

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Kohus mõistis viie aasta pikkuse vangistuse mehele, kes oli Saaremaal purjuspäi võõrasse tallu tunginud, sealt autovõtmeid ja enda Kuressaarde sõidutamist nõudnud ning peremehele kaikaga pähe löönud.

Süüdistus jõudis kohtusse vaid kaks nädalat pärast 13. novembri vägivallatsemist Kuressaarest paarikümne kilomeetri kaugusel Eikla lähistel asuvas Õha külas, kirjutab Saarte Hääl homses lehenumbris.

Kohtualune, 30-aastane Reiko Oja tegi tol päeval koos sõbraga bussi oodates kõrvalasuva talu hoovis aega parajaks. Kella 16.45 paiku nägi purjus Oja, et taluõues seisab auto, ta sisenes elumajja ja nõudis Opeli võtmeid. Kuna omanik võtmeid ei andnud, haaras Oja eakal mehel selja tagant kõrist ja kägistas teda. Ojaga koos olnud mehel õnnestus vägivallatseja majast siiski välja tõrjuda. Majaomanik lukustas ukse ja peitis end teise ruumi.

Reiko Oja otsis Opeli läbi, kuid kui ta autost võtmeid ei leidnud, lõi ta talumaja välisukse jalaga lahti ja tungis taas majja. Toad läbi otsinud, leidis ta peremehe üles. Seekord haaras Oja ukse kõrvalt puidust kaika ja lõi sellega mehele pähe, nõudes ikka autovõtmeid.

Vigastatud ja hirmul ohver otsis autovõtme üles ja andis selle Ojale, kes käskis end linna sõidutada ja ähvardas keeldumise korral taas vägivallaga. Rusikatega vehkides lubas ta mehe ära tappa. Ohver viiski Oja Kuressaarde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles