Pildid: linnapiiril sai nurgakivi aianduskeskus, mis tahab olla üks moodsamaid kogu Euroopas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki aprillis maamessi eel Tartu põhjapoolsel väljasõidul valmiva 9000-ruutmeetrisest Gardestist tuleb Baltikumi suurim kodu- ja aianduskeskus, leiab sealt palju muudki, nagu ütles ettevõtte tegevjuht Pepijn Janssen Hollandist. Tulevasse kauplusse siseneja satub esmalt lillepoodi, sealt edasi tuleb juba roheala, tööriistade ja tarvikute keskus ning lemmikloomapood, kuhu kliendid on oodatud koos oma neljajalgsetega. Isegi 150-kohaline restoran tuleb, kus hakatakse pakkuma Hollandi maitseid, lubas Janssen.

Rohelises Pargis saab Gardest olema kolmas, kuid senistest selgelt suurim asukas. Kaupluse Eesti-poolsed eestvedajad Raul ja Kersti Jeets, Rohelist Parki arendava Cesana Grupi juhatuse liige Tauri Sokk, Mapri Ehituse juhataja Priit Jaagant ja teised asjaosalised müürisid eile nurgakivi hoonele, mis oleks võinud peaaegu pidada sarikapidu. Ehitus on läinud väga kiiresti, veel paar kuud tagasi polnud sel krundil midagi, tõdes Sokk. Nüüd pole aga nii suure ehitise valmimist enam võimalik varjata.

Pargi ilme loomiseks korraldatud arhitektuurikonkursi võitis kavand, milles madalamate hoonete keskel asub kõrge büroohoone. Soku sõnul on park esialgu laienenud tõesti üksnes horisontaalselt, kuid töö rentnike leidmiseks käib iga päev, et laiendada parki ka vertikaalselt ning rajada sinna vähemalt 16-korruseline tornmaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles