iPhonide müüginumbrid on jätkuvalt maailma suurimad

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Canalys

Turu-uuringutega tegelev firma Canalys avaldas 2017. aasta 3. kvartali andmed nutitelefonide müügistatistika kohta. Tõsiasi, et esimesel kohal püsib endiselt Apple‘i toodang, ei tule kellelegi üllatusena. Kuid ettevõtete müüdud nutitelefonide arvuga on lood hoopis teised, kirjutab Jevgeni Nikolajev tehnoloogiaportaalist Digitark.

Viimaste aastate jooksul on Apple oma nutitelefonide valikut oluliselt laiendanud. Kui iPhone‘i sarja algusaastatel piirdus tootja vaid ühe seadmega, siis mitu põlvkonda hiljem on olukord sootuks teistsugune. Varem vaid esinduslikke tippklassi telefone tootnud Apple on nüüd turule toonud tarbijale kättesaadavamad mudelid.

Nii ongi Apple tänu iPhone SE turule paiskamisele ja vanemate mudelite soodsamale hinnale müünud kolmandas kvartalis ligi 46,7 miljonit telefoni (+2,6% võrreldes sama perioodiga aasta tagasi). Müüginumbrite poolest on kogu maailmas esikohal iPhone 7 (13 miljonit), teist kohta hoiab iPhone 6S (7,9 miljonit).

Uus iPhone 8 jäi müügitulemuste poolest (5,4 miljonit) oma „vanemast vennast“ 8 Plusist (6,3 miljonit) maha juba esimeses müügikvartalis – esimest korda ajaloos on Plus-seeria end nii kiiresti ette rebinud.

iPhone‘i võidutsemisesse viie enim müüdud mobiilseadme edetabelis sekkub mängleva kergusega Samsung. Korea tehnoloogiahiid on 2017. a kolmandas kvartalis müünud pea kaks korda rohkem nutitelefone kui USA konkurent, st 82,8 miljonit ühikut, mis on 8,2% rohkem kui 2016. aasta samal perioodil.

Vaata Digitargast, kes kõige rohkem telefone müüs.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles