Puidu- ja toiduainetetööstusel on põhjust rõõmustamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tööstusettevõtted tootsid 2017. aasta oktoobris kuus protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta oktoobris, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes mäetööstuses ja töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas.

Oktoobris toodeti töötlevas tööstuses kaheksa protsenti rohkem toodangut kui 2016. aasta samal kuul. Enam kui kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid oktoobris eelmise aasta sama kuu mahtu. Maht kasvas eelkõige puittoodete, toiduainete, masinate, metalltoodete ja elektriseadmete tootmise suurenemise tõttu. Toodang suurenes märgatavalt ka mootorsõidukite tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete tootmises.

Välisturule müüdi oktoobris kaks kolmandikku kogu töötleva tööstuse toodangust. 2016. aasta oktoobriga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 15 protsenti ja müük kodumaisele turule 14 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2017. aasta oktoobris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui eelmisel kuul.

2016. aasta oktoobriga võrreldes toodeti elektrit üheksa protsenti ja soojust neli protsenti vähem.

Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trend, jaanuar 2008 – oktoober 2017

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles