Laevakaitsja: eile jõudis kohale, et olen tõesti vanglast väljas

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad Raigo Kustmann ja Dmitri Pappel (paremal) Indias 2015. aasta detsembris.
Laevakaitsjad Raigo Kustmann ja Dmitri Pappel (paremal) Indias 2015. aasta detsembris. Foto: Sander Ilvest

Indias ligi kaks aastat vangis istunud mehed said neile soodsast kohtuotsusest teada teisipäeva hommikul, ütles laevakaitsja Dmitri Pappel, kellele enda sõnul jõudis alles eile päriselt kohale, et ta on lõpuks tõesti vabaduses.

«Mina sain aru, et olen vanglast väljas eile, kui sõin jäätist,» ütles Pappel.

Kuigi Madurai kohus mõistis juba esmaspäeval õigeks kõik 35 laeva Seaman Guard Ohio pardal olnud meest, kes 2016. aasta jaanuaris vangi saadeti, said laevakaitsjad Pappeli sõnul sellest teada alles teisipäeva hommikul. Vanglast vabanesid mehed sama päeva pärastlõunal.

Pappel lausus, et tal pole seni eriti palju vaba aega olnud ja oma lähedastega sai ta esimest korda ühendust eile õhtul.

Küsimusele, millal on laevakaitsjatel lootust kodumaale jõuda, vastas Pappel: «See on väga hea küsimus. Kahjuks mul pole vastust.»

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli indialaste kõrval ka 23 välismaalast – 14 Eesti kodanikku, kuus britti ja kolm ukrainlast. Laeva kapten on ukrainlane. Sama aasta detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütusetankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja saatis India ülemkohus tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis tegi oma otsuse 2016. aasta 11. jaanuaril, määrates süüalustele relvadega riiki sisenemise eest viieaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles