Valitsuse majanduspoliitika tekitab hirmu (12)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratase valitsuse majanduspoliitika head ja vead
Ratase valitsuse majanduspoliitika head ja vead Foto: graafika: Alari Paluots

Esimest korda pärast Eesti iseseisvuse taastamist vaatavad ettevõtjad Toompea poole hirmuga. «On tekkinud hirm muutuste ees,» ütles kaubandus-tööstuskoja tegevdirektor Mait Palts. «On loodud olukord, kus positiivseks saab lugeda juba neidki asju, mis töötavad stabiilselt, ilma kartmata, et kohe jälle midagi ära muudetakse.»

Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ja IRLi valitsuse koalitsioonilepe sisaldab usaldust sisendavaid põhimõtteid, kuid hirmu tekitab ettevõtjates tahe suruda läbi ülepeakaela loodud seadusemuudatusi.

Valitsusliit, millele ei ole aastaga tekkinud isegi hüüdnime, vähendas ettevõtjate kaasamist seadusloomesse, suurendas bürokraatiat ning kehtestas nii segase maksusüsteemi, et selle selgitamisel inimestele jääb isegi maksuamet hätta. Just niimoodi hindavad valitsuse tegevust kaalukamad ettevõtlusorganisatsioonid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles