Turg ja konkurents pidurdavad erastamiskava (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Madis Sinivee

Joosep Tootsilt vaid poole rehkenduse tegemist oodanud õpetaja Laur oleks küllap andestanud ka Jüri Ratasele, kelle valitsus on suutnud alustada kõigest veerandi koalitsioonileppega välja kuulutatud erastamiskavast.

Neljast Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aastataguse võimuleppega erastamisele määratud ettevõttest on välja kuulutatud vaid ASi Tallinna Sadam aktsiate 30-protsendilise osa börsile viimine. Börsitee pidi jalge alla võtma ka Eesti Energia, mille tütarfirmast Enefit Taastuvenergia plaanitakse erainvestoritele müüa kuni 49 protsenti. Riik pidi oma osaluse täielikult müüma teehooldusfirmas Eesti Teed ja vähemusosaluse raudtee-ettevõttes EVR Cargo.

Erastamiskavale pidurite tõmbamine näitab valitsuse arukust, sest kolm ettevõtet pole edukaks müügiks veel valmis. Eesti Teede müüki takistavad juriidilised põhjused – peatselt lõppevad lepingud seotud osalistega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles