Galerii: uues keskuses saab arendada loovust ja niisama aega veeta

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tantsukooli Friends juhendajal Dljara Jakovleval oli pikka aega plaan teha Tartusse kultuurikeskus, millist siin pole. Kui Jakovleva hakkas tantsukoolile lisaruumi otsima, mõtles ta, et miks mitte mitu asja kokku viia. Tuleval esmaspäeval avabki Annelinnas aadressil Jaama 143b uksed loovstuudio ArtCentre.

Keskuses saavad vaba aega veeta nii lapsed kui täiskasvanud, nii eesti kui ka vene keelt kõnelejad. Lisaks tantsukoolile on seal võimalused huvi­tegevuseks. Peale jõule on plaanis korraldada võimlemiskursused eakatele. 

Dljara Jakovleva rääkis, et oluline osa on käsitööringidel. Tema sõnul tegi nende meeskond ruumide sisustamisel suure osa mööblist ja disaineritööst ise ära. Sellest tuligi mõte õpetada ka lastele, kuidas on võimalik palju oma kätega ära teha. Töötoad on tasulised. Nende hind sõltub nii raskusastmest kui ka sellest, milliseid materjale juhendajad kasutavad. 

Jakovleva lisas, et järgmisel ehk esimesel ametlikul tegutsemisnädalal saab valmistada küünlaid, nädal hiljem aga jõulukaarte. Lapsed ei pea tema sõnul tulema kõik ühel ajal, vaid nendega tegelevad juhendajad ka individuaalselt. 

Keskuses ei pea lapsed tingimata meisterdama. Loovstuudio kommunikatsioonijuht Jelena Frunze ütles, et koolilapsed saavad ajal, mil koolipäev on läbi ning trennideni veel aega, majast niisama läbi astuda. Kui laps soovib, võib ta loovkeskuses koolitükke teha.  

Keskus on tema arvates hea koht ka lastele, kelle vanemad peavad linnas asju ajama, kuid ei saa pere pisemaid ühes võtta. 

Uues loovkeskuses valmib peagi veel fotonurk. Seal saavad kõik, kes tunnevad huvi fotograafia vastu, tutvuda profitehnikaga ja seda katsetada. 

Plaane on keskuse eest­vedajatel teisigi. Frunze rääkis, et üks tähtis osa on töö erivajadustega lastega. «Soovime neile pakkuda mitmesugust tegevust ja töötube. Võibolla teha lapsevanematega koostööd, et leida nende lastele tugiteenus,» lausus ta. 

Kel soov, saab kokkuleppel ruumides korraldada mitmesuguseid üritusi, nagu klassiõhtud või sünnipäevad. 

Keskus on avatud iga päev kella kümnest hommikul kümneni õhtul. 

Suur osa sisustusest on keskuse töötajate enda meisterdatud. Seda oskust soovitakse edasi anda ka kõigile huvilistele.
Suur osa sisustusest on keskuse töötajate enda meisterdatud. Seda oskust soovitakse edasi anda ka kõigile huvilistele. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles