Suverehvidega sõit on tänasest keelatud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvidega või sõita alates 15. oktoobrist.
Naastrehvidega või sõita alates 15. oktoobrist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates 1. detsembrist on talverehvid kohustuslikud ning suverehvidega sõita enam ei tohi.

Talverehvide mustri jääksügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit ning nende kasutamine on kohustuslik 1. märtsini, teatas politsei.

Naastrehve võib kasutada juba alates 15. oktoobrist ja kuni 31. märtsini,  erandina võib neid kasutada talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini.

Tallinna Transpordiamet tuletab meelde, et alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini on kohustuslik kasutada sõidukitel talverehve, mis on tähistusega M+S, MS, M.S. või M&S.

Kuna naastrehvi ja lamellrehvi vahe libedates oludes on suhteliselt väike, siis soovitatakse linnas liiklemiseks kasutada talvel lamellrehve, sest see  säästab teekatet ja teekattemärgistust ning ei tekita kahjulikku mikrotolmu.

Tallinna Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa juhtis tähelepanu asjaolule, et talverehv on üksnes ohutu liiklemise vajalik abivahend, kuid ei taga iseenesest sõiduki absoluutset juhitavust. Samuti tuleb arvestada, et heitlikes ilmastikuoludes võtab teehoolde teostamine aega. «Teeolude muutumise ja teehoolde vahele jääb paratamatult ajavahemik ning sellel perioodil on juhil vajalik olla eriti ettevaatlik,» manitses Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles