Tartu ülikooli uut IT-maja soovib ehitada viis ettevõtet

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva maanteele valmib kahe aasta pärast uus õppehoone Delta.
Narva maanteele valmib kahe aasta pärast uus õppehoone Delta. Foto: eskiis

Tartu ülikooli uue IT-maja Delta ehitushankele saabus viis pakkumist. Ülikool soovib ehituslepinguni jõuda aasta lõpuks.

Tartu ülikooli kantsler Meelis Luht ütles, et tehtud pakkumiste hinnad on küll kallimad kui planeeriti, kuid see ei pane ülikooli teisi kinnisvaraarendusi lukku. «Ülikool saab linnas edasi areneda,» sõnas Luht ning täpsustas, et kõik pakkumised jäid alla 30 miljoni euro.

Luht lisas, et pakkumiste hinnaerinevused jäävad umbes kümne protsendi sisse. «Võib öelda, et suhteliselt tihe konkurss. Meie riigihangete komisjon vaatab nüüd kõik pakkumised läbi ehk kas nad vastavad kõikidele nõuetele ja kvalifitseeruvad. Kui hästi läheb, siis saame selle aasta lõpuks ehituslepingu sõlmitud,» rääkis Luht. Kui nii läheb, võiks ehitustegevus Narva maantee krundil alata juba jaanuaris.

Tartu ülikooli majandusteaduskonna, arvutiteaduste instituudi ning matemaatika ja statistika instituudi uus ühine õppe- ja teadushoone Delta peaks valmima 2019. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles