Briti kohus jättis alkotestist keeldunud eesti veokijuhi kolmeks aastaks juhiloata

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Thames Walley Police / Scanpix

Suurbritannia Brightoni kohus võttis eile kolmeks aastaks juhtimisõiguse eestlasest veokijuhilt, kes keeldus puhumast politsei alkomeetrisse.

Politsei pidas 39-aastase Priidu juhitud veoki kinni 22. oktoobril Brightonis Kings Roadil. Kui politsei palus mehel joobe kontrollimiseks alkomeetrisse puhuda, Priit keeldus sellest. Ühtlasi tuvastas politsei, et eestlase veokil puudub liikluskindlustus, kirjutab Brighton and Hove News.

Priit rääkis kohtus, et kuigi ta tarvitab regulaarselt väikeseid alkoholikoguseid, ei mõjuta see tema sõidukijuhtimise oskusi ning ta suudab ohutult sõita. Kohus mehe väidetega ei nõustunud ja leidis, et ta kujutab oma käitumisega liiklusele ohtu.

Kohtunik otsustas võtta mehelt kolmeks aastaks juhtimisõiguse, mis läheb talle maksma töökoha, kuna ta töötas Suurbritannias veokijuhina.

Ühtlasi peab ta aasta jooksul tegema 200 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd ning maksma 85 naela menetluskuludeks ja 85 naela trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles