Politsei otsis läbi ka minister Kadri Simsoni ja Teet Soormi ühise elukoha (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm.
Teet Soorm. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei otsis Rakvere lihatööstuse eksjuhtide kriminaalmenetluse raames läbi ka majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni korteri, kus ta elab koos ühe kahtlusaluse, HKScani Baltimaade üksuse eksjuhi Teet Soormiga.

Prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ütles Postimehele, et kriminaalmenetluse raames otsiti läbi kahtlustatavate elukohad, sealhulgas Simsoni elukaaslase Teet Soormi elukoht.

Läbiotsimist kinnitas ka minister Kadri Simson ise. Majandusminister ütles rahvusringhäälingu raadiouudistele, et tema elukohast võetu pärast läbiotsimist kaasa arvuti, mis kuulub Teet Soormile. Samas ütles Simson, et läbiotsimine teda ennast ei puudutanud.

Keskkriminaalpolitsei pidas üleeile kinni Teet Soormi ja Mati Tuvi, kahtlustatuna suures ulatuses omastamises ja rahapesus. Prokuratuur ei pidanud vajalikuks taotleda meeste vahistamist ning mõlemad on praeguseks taas vabaduses.

Ringkonnaprokurör Stella Veberi sõnul peeti mehed kinni nende endise tööandja poolt tehtud avalduse põhjal algatatud menetluse käigus.

Veberi sõnul avastas ettevõtte sisekontroll mitu rikkumist, mida võib kokku võtta ettevõttele kahju tekitamiseks. «Raskeim kahtlustus puudutab rahapesu, mis tõendamise korral võib tuua 2–10-aastase vangistuse. Üldiselt määravad Eesti kohtud raskete kuritegude eest reaalseid karistusi. Kui kõik kahtlustused leiavad tõendamist, siis tuleb arvestada liitkaristusega, » selgitas Veber.

HKScani eksjuhid Teet Soorm ja Mati Tuvi eitavad kategooriliselt süütegu, milles neid kahtlustatakse.

HKScani omastamise ja rahapesu juhtumi kahtlusaluste ringi kuulub kokku seitse kahtlusalust. HKScani endise juhi Teet Soormi elukaaslast majandus- ja taristuministrit Kadri Simsonit prokuratuur ei kahtlusta.

Kahtlustuse saanute hulgas kolm juriidilist ja neli füüsilist isikut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles