Keskerakondlik kingitus seakasvataja Soormile (56)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOTO
Kadri Simson aastatagustel koalitsioonikõnelustel uksest väljumas. Nüüd selgub, et nende uste taga otsustati tema elukaaslase ärivaldkonda mitme miljoni euro abiraha andmine.
FOTO Kadri Simson aastatagustel koalitsioonikõnelustel uksest väljumas. Nüüd selgub, et nende uste taga otsustati tema elukaaslase ärivaldkonda mitme miljoni euro abiraha andmine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakond nõudis Kadri Simsoni ja Siret Kotka-Repinski eestvedamisel aastatagustel koalitsioonikõnelustel kohalike seakasvatajate toetuseks viit miljonit eurot, vaidluste järel jäi sellest alles kaks miljonit. Üheks suurimaks kasusaajaks osutus hiljem minister Simsoni elukaaslane Teet Soorm.

Vabariigi valitsuse kolme aasta tegevusprogrammi Exceli-tabelis on kirjas pealtnäha väheütlev lause: «Tõstame seoses kriisiga tõuaretustoetusi seakasvatajatele.»

See lubadus on ühelt poolt oluliseks abimeheks kohalikele seakasvatajatele, keda on viimastel aastatel räsinud siia jõudnud Aafrika seakatk. Teisalt asetab see lause huvide konflikti maaelu puudutanud koalitsiooniläbirääkimistel osalenud hilisema majandusministri Kadri Simsoni. Sest üks suurimaks kasusaajaks sellest abimeetmest on tema elukaaslase Teet Soormiga seotud ettevõtted.

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles