Galerii: uuel jõulumaal saab meisterdada ja väikeste loomadega tegeleda

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ihaste linnaosas Raeremmelga tänaval on detsembrikuus esmakordselt end sisse seadnud jõulumaa, kus kuu vältel saab lõbusalt aega veeta. 

Jõulumaal on üles pandud suur soojendusega telk, kus lapsi koos perega ootavad küülikud, kääbuskitsed ja -lambad. Väljas saab pai teha samuti ponile. Soojendusega telgis saab aga veel jõuluteemalisi esemeid meisterdada, piparkooke kaunistada ja jõulukaarte teha. 

Lastega mängivad päkapikud ja jõuluvana postkontoris saab saata kirja päris jõuluvanale Lapimaale. Eeloleval pühapäeval, esimesel advendil süüdatakse jõulumaal lõke ja selle ääres kuuleb jõulujuttu. 

Ihaste jõulumaa eestvedaja Vivika Daniel ütles, et idee jõulukuul oma kodu juures peredele rõõmu pakkuda tuli positiivsest kogemusest suvel avatud talude päeval, kui päeva jooksul käis läbi tuhandeid inimesi. See oli tema jaoks üllatav. Kuna Daniel nägi, et lastele väga meeldisid küülikud ja hobused, mõtles ta, et miks mitte peredele samuti muul ajal rõõmu pakkuda.

Inimesed on jõulumaa üles leidnud. Danieli sõnul käis laupäeval päeva jooksul pidevalt rahvast ja seda hommikust õhtuni välja. Daniel arvas, et külastajate arv võis jääda paarisaja kanti, mis on rohkem kui ta eeldas.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles