Galerii: politsei ja Kaitseliidu ühisharjutus Häädemeestel möödus edukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kogunes Pärnumaale ligikaudu 500 vabatahtlikku riigikaitsjat Eestist ja Lätist, sest algas iga-aastane suurõppus Orkaan. Põhitegevus toimub Häädemeeste ja Saarde vallas.

Tänase päeva põhirõhk oli Kaitseliidu ja politsei koostööl. Häädemeeste valda märgiti õppuse tarvis maha mänguline riigipiir ja vabatahtlikud riigikaitsjad asusid koos politseijõududega seda kontrollima. Vastasjõude mängisid Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze ja Kaitseliidu liikmed. Ülesande sisu oli proovida kontrollpunktidest läbi pääseda ja ühtlasi häirida piiri kontrollivate üksuste tööd.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnutsi on selline õppus politseile esimene. Kuigi Kaitseliit on politseiüksustele hinnatud koostööpartner, pole vabatahtlikega koostöös riigipiiri kontrolli siiski harjutatud. Seda laadi kogemus on Sinimeri arvates väärtuslik.

“Kuigi oleme samasugust harjutust enne läbi mänginud kaardil, siis alles reaalse tegevuse käigus saame teada, millised probleemid koostöös tekkida võivad. Õppus läks korda, selle käigus tuvastatud ebaselgetest ja veel harjutamist vajavatest kohtadest õpitakse,” rääkis Sinimeri.

Täna lõunani juhtis mängulise riigipiiri kontrolli politsei, seejärel võtsid ülesande täitmise üle Kaitseliidu üksused. Politseinikele on õppus selleks korraks üldjoontes läbi. Homseni harjutavad kaitseliitlased konventsionaalset sõjapidamist, pärastlõunal tegevus lõpeb ja võitlejad saavad raske nädalavahetus järel naasta tavapäraste toimetuste juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles