Fotod: Võrumaal sõitis auto jõkke, juht hukkus

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseile teatati eile õhtul kell 21.17 raskest liiklusõnnetusest Võrumaal Mõniste vallas, kus teelt välja sõitnud auto oli paiskunud jõkke.

Mõniste-Tiitsa-Karisöödi teel Peetri jõkke katusele maandunud sõiduauto Mazda avastati 2. detsembri õhtul. Päästjad tõid kaldale 37-aastase kohaliku mehe surnukeha.

Esialgsetel andmetel liikus Mazda juht 2. detsembri õhtul Karisöödi külast Mõniste suunas, kui sõitis lauges kurvis kruusakattega teelt välja ning auto paiskus nõlvast alla ja maandus Peetri jõkke katusele. Ööl vastu 3. detsembrit õnnestus kaitseväe rasketehnikaga sõiduk jõest välja tõmmata.

Politsei selgitas, et mehel oli juhtimisõigus ning sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Mehe täpne surma põhjus ja terviseseisund ilmneb kohtuarstlikul lahangul. Surmaga lõppenud õnnetuse muud üksikasjad selgitatakse edasises uurimises.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk kirjeldas, et teelõik sündmuskohal oli lörtsisegune ja libedavõitu. «Sõiduteed võivad kohati olla libedad, mistõttu tuleb kiirust valides teeolusid väga kriitliselt hinnata. Seda eriti kõrvalteedel ja iseäranis veekogude lähistel, kus libeduse oht ongi keskmisest kõrgem,» märkis ta.

Õnnetus juhtus Võrumaal Mõniste vallas Mõniste-Tiitsa-Karisöödi maantee 9,9. kilomeetril.

Õnnetuskoht.
Õnnetuskoht. Foto: PPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles