Galerii: Orkaani lõpulahing peeti Urissaares

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurõppusele Orkan tõmmati joon alla: pool tuhat vabatahtlikku Eestist ja Lätistki pidas täna Urissaares viimase lahingu ja naasis seejärel argiellu.

Kui laupäeval keskenduti paljuski uudsele hübriidsõjale, siis täna said mehed kätt harjutada juba tuttavamates olukordades. Vastasjõude kehastanud Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze liikmete ja neid toetavate Eesti võitlejate vastu astus ligikaudu 200 mehest koosnev Kaitseliidu lahingkompanii.

Õppuse üldjuht major Margo Sai rääkis, et talle on nii  mastaapse ürituse korraldamine esmane kogemus. Probleeme õnneks ei esinenud ja õppuse hindas ta igati kordaläinuks.

Sai lisas, et võrreldes Kaitseliiduga on Läti üksuste juhtimine mõnevõrra keerulisem, kuid kuna lõunanaabrite esindaja oli samuti staabis esindatud, sujus kõik kenasti.

Suurima õnnestumisena nimetas major laupäevast politsei- ja piirivalveameti ja Kaitseliidu koostööharjutust, õpikohti oli tema sõnutsi palju. Sai kinnitas, et samalaadseid õppuseid toimub edaspidigi, ja avaldas lootust teha koostööd näiteks päästeametiga.

Reedel alanud Orkaan toimus sel aastal Pärnu- ja Saare maakonnas. Kui Saaremaa õppusel keskenduti konventsionaalsele sõjapidamisele, siis Pärnumaal oli fookuses hübriidsõda ja elanike kaitse.

Õppusel osales ligikaudu 1000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles