Valdur Mikita esitleb täna uut raamatut

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kukeseene kuulamise kunst»
«Kukeseene kuulamise kunst» Foto: Raamat

Valdur Mikita on valmis saanud uue raamatu «Kukeseene kuulamise kunst», mida esitletakse esmaspäeval, 4. detsembril kell 16 Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses, kus autoriga vestleb Jaan Tootsen.

Läänemeresoome elutunne on otsekui kauge ja salapärane saar tänapäeva maailmas, omamoodi vastupanuliikumine kõigele sellele, mille poole nügib inimest kaasaegne elu. On üks suur küsimus, millele otsime vastust: kas sellel saarel on varjul minevik või hoopis tulevik? Kas eestlased on veel hingelt läänemeresoomlased?

Läänemeresoome elutunnet kehastab oivaliselt kukeseen. Kukeseen on üks neid salapäraseid seeni, mida ei ole siiani õnnestunud kultiveerida. Ta kasvab üksnes vabas looduses. See isepäine seen on keeldunud metsast välja tulemast, kuigi enam kui sada aastat on püütud talle selgeks teha, et elu põllul on palju parem kui elu metsas. Mõnda natuuri lihtsalt ei õnnestu tsiviliseerida, putkesta palju tahad.

Valdur Mikita tuntuimad teosed on «Metsik lingvistika», «Lingvistiline mets» ja «Lindvistika ehk metsa see lingvistika», kus ta arutleb eesti kultuuri, eestlaste psühholoogia ja eestluse eripära teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles