Intervjuu Ott Tänakuga: tahaks Ogier' enne ringilt maha võtta, kui ta koju puhkama läheb

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak on tänavu M-Spordis meeskonnakaaslased, ent tuleval hooajal sõidavad mehed juba erinevates tiimides.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak on tänavu M-Spordis meeskonnakaaslased, ent tuleval hooajal sõidavad mehed juba erinevates tiimides. Foto: JOSEP LAGO/AFP

Tulevast hooajast Toyota rallimeeskonnas sõitev Ott Tänak rääkis Kuku raadio saates «Piloot», et sai juba mõnda aega tagasi aru, et Sebastien Ogier karjääri veel ei lõpeta. Tema sõnul on see hea uudis, sest hunte, kes Ogier skalpi jahivad, on palju. Kaasaarvatud tema.

Kuidas võtad enda jaoks kokku raske ja pika autoralli hooaja?

Üleüldiselt oli okei aasta. Midagi kurta pole. Teame kõik, kuhu meie sõitja tiitel jäi. Aga saavutasime sel aastal kõik, mida hooaja eel soovisime.

Kas ma ütlen õigesti, kui ütlen, et sinu aasta kõrghetked olid rallivõidud?

Rallivõidud on alati positiivsed. Head emotsiooni on hea saada ja jagada. Need olid lahedad kogemused, aga eks muid asju oli ka. Oli lahe näha, kuidas meeskond toimis. Samuti Sebastieni tulek – see andis meeskonnale palju motivatsiooni.

Ehk kõik klotsid olid piltlikult öeldes õiges kohas.

Usun küll. Uusi asju oli palju. M-Sport alustas uue auto arengut viimasena. Võib-olla tegime ainult kümmekond testipäeva ja juba oli auto valmis. Kõikidel rallidel oli üks auto vähemalt poodiumil. See näitas, kui kiiresti M-Sport suudab reageerida.

Kui rääkida sinu konkurentidest, kas oli keegi, kes sind sel aastal üllatas?

Positiivne üllatus oli see, et kõik olid tihedalt koos. Ükskõik mis rallil oli esimese päeva järel oma viis meest tihedalt koos. See konkurents oli midagi muud, mida me varem näinud oleme.

Oled uuel aastal uues meeskonnas. Kas M-Spordist oli emotsionaalselt keeruline lahkuda?

Ikka oli keeruline lahkuda. Olen seal elu aeg olnud ning meeskonda pole vahetanud. Ega meeskonnakaaslased lahkumist lihtsaks ei teinud, kõik olid emotsionaalsed. Aga elus on vahel uued eesmärgid ja lootused. Tahaks loota, et tegin hea valiku. Väljakutse on suur, aga et kuskile jõuda, tuleb vahest sellised otsuseid teha. Peame kõvasti vaeva nägema, aga potentsiaali on kõvasti.

Käisite Martiniga Jaapanis, mis mulje see teile jättis?

Inimesed on positiivsed ja rallipisikut on seal kõvasti. Kogu see Toyota üleüldine juhtkond ja fännidebrigaad, seda oli lahe näha. Seal elatakse rallile kõvasti kaasa ning teatakse asjadest isegi rohkem, kui ma alguses arvasin. See meeskond tundub vägagi võimekas olevat. Hasarti ja motivatsiooni on seal kõvasti.

Koos tiimikaaslaste Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappiga moodustate korraliku jõu. Aga ka konkurentidel on tugevad koosseisud vastu panna. See pakub ilmselt järgmisel aastal väga palju pinget ja põnevust.

Kindlasti. Lihtsat ei ole midagi. Konkurents läheb ainult tihedamaks. Hyundaid on oma kiiruse kätte saanud ja aasta lõpuks olid nad tugevad. M-Spordi tugevusi tean ise. Kõik oleneb sellest, kui kiiresti ma selles autos ise hakkan kaela kandma.

Viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier jätkamine tuli hiljuti välja. Võtsid sa seda positiivse uudisena?

See oli väga oluline. Sain juba ammu aru, et ta sõidab edasi. Aga üleüldiselt spordile oli tema jätkamine vajalik. Ka meie jaoks, kes me pole seda tiitlit saavutanud. Kui ta oleks täna lahkunud, oleks ta seda teinud alistamatu kuningana. See oleks mingi maitse külge jätnud. Nüüd meil on vähemalt üks aasta aega, et teda troonilt lükata. Hunte, kes teda jahtida tahavad, on palju. Tahaks enne ta ringi pealt maha võtta, kui ta koju puhkama läheb.

Sul on selja taga väga tihe tööaasta. Kas detsembri alguses on aega olla ka kodus?

Tihe programm jätkub. Uus aasta on kohe käes. Kuna on ka meeskonna vahetus, üritame kõiki asju võimalikult palju ette valmistada, et Monte ajaks oleks asjad käepärased. Loodaks, et jõuludeks rahuneb asi korraks maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles