Farage'i pensionipõli jääb ka Eesti maksumaksja kanda (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel Farage.
Nigel Farage. Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise kampaaniat vedanud endine Briti Iseseisvuspartei (UKIP) juht ja europarlamendi saadik Nigel Farage teatas Briti telekanalil BBC One, et tema ELi pensionist loobuda ei kavatse, vahendab Independent.

Kui saatejuht Andrew Marr küsis Farage'ilt kas ta jääb oma põhimõtetele kindlaks ja loobub Euroopa Parlamendi saadikutele mõeldud pensionist, vastas endine UKIPi liider: «Muidugi ma soovin hakata pensioni saama. Ma olen seda algusest peale välja öelnud. Miks peaks minu perekond ja teised veel rohkem kannatama?»

«Aga arvestades, kui meelevaldselt Euroopa Liit rahaasjus toimetab, oleksin ma väga üllatanud, kui ma üldse midagi saan,» lisas ta.

Briti igakuine pensionimakse hakkab hinnanguliselt olema ligi 7000 eurot (73 000 naela   aastas), märgib briti päevaleht The Times. 53-aastasel Farage'il on õigus hakata pensioni saama kümne aasta pärast ehk 63-aastaselt.

Midagi silmakirjalikku euroskeptik sellises teguviisis aga ei näe. «See ei ole silmakirjalik. Ma olen äsja hääletanud selle poolt, et mu töökoht ära kaoks. Kuidas see saab olla silmakirjalik?» ärritus ta. «Kui ma oleksin olnud silmakirjalik, siis ma oleksin öelnud, et me peaksime ELi edasi jääma.»

Farage ühines vastloodud Iseseisvusparteiga 1993. aastal, tõustes 2006. aastaks UKIPi  juhiks. Karismaatiline isiksus ning poliitkorrektsuse ründamine tulid talle kui poliitikule kasuks ja nii on Farage valitud nende ridades europarlamenti neljal korral: 1999., 2004., 2009. ja viimati 2014. aastal.

Saates kaitses Farage ka USA president Donald Trumpi, kes jagas möödunud nädalal oma Twitteri kontol 2011. aastal paremäärmusliku Briti Rahvuspartei (BNP) endiste liikmete poolt astutud organisatsiooni Britain First asejuhi Jayda Franseni postitatuid videoid, lisades, et tema arvates ületasid need siiski hea maitse läve.

Möödunud nädala kritiseeris Trumpi otsust jagada Twitteris usuviha õhutavat sisu ka Briti peaminister Theresa May, mille peale Trump vastas, et May peaks keskenduma terrorismiga võitlemisele, mitte teda hurjutama.

Lisaks väitis Farage, et tema on teinud paremäärmuslike jõudude esiletõusu peatamiseks Suurbritannias rohkem kui keegi teine.

Kui Farage'ilt küsiti, kas ta ei tunne, et ta on ka ise liikunud taolisele poliitikale liiga lähedale, ütles ta: «Ma elimineerisin sisuliselt selle seltkonna, kes muidu oleks läinud ja hääletanud BNP poolt. Nii et kui me räägime paremäärmuslaste ohjeldamisest, siis selles küsimuses on minu tegemised olnud edukad.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles