Sillamäel toimunud hukkunuga tulekahju osutus tapmiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei tabas kaks meest, kes peksid novembri lõpus Sillamäel juhututtava joomingu käigus läbi ning panid ta põlema.

Pühapäeval, 26. novembri õhtul teatati häirekeskusele tulekahjust Sillamäel Gagarini tänaval viiekorruselises elumajas, teatas Viru ringkonnaprokuratuur. Päästjate saabumisel põles neljandal korrusel asuv korter ning kustutustööde käigus leidsid päästjad kindlakstegemata mehe surnukeha.

Juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest ning surnukeha saadeti ekspertiisile. Ekspertiisi käigus selgus, et mehe surm saabus tema suhtes kasutatud vägivalla tagajärjel.

Ida prefektuuri politseinikud pidasid 30. novembril kahtlustatavatena Rakveres kinni kaks meest. Kriminaalmenetluse käigus selgus, et kannatanu ja kahtlustatavad olid juhututtavad.

Kahtlustuse kohaselt peksid kaks 34-aastast meest 26. novembri õhtul ühise alkoholi tarvitamise käigus 30-aastast meest tema korteris. Pärast peksmist valati kannatanu kuriteo varjamise eesmärgil üle põlevvedelikuga ning pandi põlema.

Narva politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Andres Jaggo tõdes, et traagiliselt lõppenud juhtumis võis suurt rolli mängida ka alkohol.

«Alkoholi kuritarvitamine on tihtipeale põhjuseks, miks vaidluste lahendamiseks sõnade asemel rusikad käiku lastakse. Joobes inimene ei mõtle selgelt, mistõttu võib ta vastu võtta otsuseid või teha tegusid, mida hiljem kahetseb,» lisas Jaggo.

Viru Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Jaanika Kõrgmaa sõnul esitati mõlemale mehele, Sillamäe elanikele, kahtlustus tapmises. «Kuna mehed on varem kriminaalkorras karistatud ning uute kuritegude toimepanemisest hoidumiseks ei ole piisav leebema tõkendi kohaldamine, otsustas prokuratuur taotleda mõlema mehe vahistamist,» lisas prokurör.

Reedel, 1. detsembril taotles Viru Ringkonnaprokuratuur kahtlustatavate vahistamist ning Viru Maakohtu loal võeti mehed kohtueelse uurimise ajaks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles