Rekonstruktsioon: Võrumaal jõkke sõitnud autos hukkus mees (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrumaal nädalavahetusel jõkke sõites hukkunud sõiduauto juhi turvavöö oli avatud, politsei selgitab, kas turvavöö oli avatud juba sõidu ajal või päästis mees selle valla pärast õnnetust, et autost välja pääseda.

Kahetsusväärselt olid sõiduki uksed kinni kiilunud ning mööda nõlva autoni laskunud päästjad suutsid need lahti kangutada üksnes sõrgkangiga, ütles Võru vanemliikluspolitseinik Tarmo Tammesoo.

Kohtuarstliku lahangu läbiviimine võtab aega, mistõttu ei ole täna veel surma põhjus ja juhi kainus teada.

«Antud teelõigul on ühele ohtlikumale kohale paigaldatud teepiire, kuid antud juhul sõitis auto nõlvast alla kümmekond meetrit pärast neid piirdeid. Esialgsetel andmetel kaotas juht masina üle kontrolli, kaldus vastassuunda ja paiskus sealt autoga nõlvast alla jõkke. Pidurdusjälgi ei olnud näha,» rääkis Tammesoo.

Tema sõnul on kohalikele elanikele teada, et selle lauge kurviga teelõigu servas on järsk nõlv, mistõttu võetakse seal kiirus veel enamgi alla, kui märgid soovitavad.

Politsei sai laupäeva õhtul kell 21.17 teate raskest liiklusõnnetusest Võrumaal Mõniste vallas, kus teelt välja sõitnud auto oli paiskunud jõkke.

Mõniste-Tiitsa-Karisöödi teel Peetri jõkke katusele maandunud sõiduauto Mazda avastati 2. detsembri õhtul. Päästjad tõid kaldale 37-aastase kohaliku mehe surnukeha.

Esialgsetel andmetel liikus Mazda juht 2. detsembri õhtul Karisöödi külast Mõniste suunas, kui sõitis lauges kurvis kruusakattega teelt välja ning auto paiskus nõlvast alla ja maandus Peetri jõkke katusele. Ööl vastu 3. detsembrit õnnestus kaitseväe rasketehnikaga sõiduk jõest välja tõmmata.

Politsei selgitas, et mehel oli juhtimisõigus ning sõiduki rehvid vastasid nõuetele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles