Eesti Rahva Muuseumi hakkab ajutiselt juhtima finantsjuht Rein Kinkar (2)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ERMi finantsjuht Rein Kinkar, kes hakkab tuleva aasta algusest täitma ajutiselt samuti direktori ülesandeid.
Pildil ERMi finantsjuht Rein Kinkar, kes hakkab tuleva aasta algusest täitma ajutiselt samuti direktori ülesandeid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Järgmisest aastast Eesti Rahva Muuseumi direktori ametikohale suunduv riigikontrolör Alar Karis on otsustanud, et töötab selles ametis ametiaja lõpuni ehk aprilli alguseni. Kuna muuseumi praegune juht Tõnis Lukas lahkub jaanuari lõpus, hakkab kuni Karise tööle astumiseni direktori kohuseid täitma praegune finantsjuht Rein Kinkar.

«Mulle ei ole kombeks pirtsutada. Kui on vaja, siis on vaja. Mis mul saaks selle vastu olla, kui tööandja on mulle sellise ülesande pannud,» ütles ERMi finantsjuht Rein Kinkar.

Kui Kinkarilt tuli kultuuriministeeriumist palve, kas ta oleks nõus täitma jaanuari lõpust kuni aprilli alguseni direktori kohusetäitja ülesandeid, oli finantsjuhi küsimus, kas seda võiks teha üks asedirektoritest, kuna Kinkar on vähe muuseumis töötanud. Ministeeriumi nägemus oli selles, et kuna jaanuari lõpus, veebruaris ja märtsis tuleb pingeline tööaeg, siis asedirektorid peaksid tegelema oma põhitegevusega.

Direktori kohusetäitja ametikoht ei vabasta Kinkarit finantsjuhi ülesannetest. Kinkari sõnul on tuleval aastal need kaks ja pool kuud kindlasti suur väljakutse, sest töökoormus kasvab kõvasti. Ta arvas, et midagi ülemäära keerulist selles funktsioonis siiski olla ei saa, sest tegemist on ülemineku perioodiga.

Rein Kinkar töötab Eesti Rahva Muusemis finantsjuhina selle aasta algusest, muuseumis on tööl alates 2015. aastast.

Alar Karis alustab ERMi juhina tööd 9. aprillil 2018. Tõnis Lukase ametiaeg lõpeb aga 21. jaanuaril 2018. Rein Kinkari direktori asetäitja ametiaja sisse jääb samuti ERMis toimuv Eesti Vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles